smilende mand i tandlæge stol

Erosioner – Syreskader og slid

Syreskader er meget svære at opdage for andre end tandlæger. I de tidligere stadier kan man som patient desværre hverken se eller mærke syreskader/slid -nogle mærker måske isninger.
Når skaderne er fremskredne, vil tænderne træde frem som meget blanke, misfarvede og små stykker af tænderne vil begynde at knække af. Ved slid vil de fremtræde korte og slidte.

Tandlægeforeningen oplyser om, at der ca. er sket en femdobling på salget af sodavand og energidrikke de seneste 10 år. Derfor har vores klinik bl.a. valgt særligt at fordybe os i undersøgelse og behandling af det syreskadede og slidte tandsæt, men også opdage det i tide, så det ikke skrider. Dette gør vi ved de regelmæssige eftersyn og på vores nye tilkommende patienter på klinikken.

Tages syreskader og slid ikke alvorligt, kan det i værste tilfælde ende med tandløshed men undervejs der kan også komme problemer med tyggefunktionen, muskler og kæbeled, hovedpiner, fure ved mundvigene og naturligvis også de kosmetiske.

Slid og syre avler slid

Et stort problem ved at have slidte og syreskadede tænder er, at der hurtigt vil opstå yderligere slid. Når emaljen slides og ætses ned, mister du balancen i dit sammenbid og du vil nu – helt ubevidst – begynde at kompensere for denne ubalance og dermed bide og tygge skævt på dine tænder.

Vi borer ikke – Vi bevarer

Vi har her på klinikken valgt at specialisere os og arbejde ud fra et vævsbevarende mindset og bruger tandbevarende teknikker, når vi behandler dine slidte og syreskadede tænder.
Det betyder, at vi altid vil bevare og bygge ovenpå den naturlige tand så meget som muligt, som du stadig har.

Ved behandling af nedslidte og syreskadede tænder er det derfor vores mål at:

 1. Bevare det naturlige tand, du stadig har
 2. Genoprette balancen i dit bid og din tyggefunktion
 3. Genopbygge styrken i dit tandsæt
 4. Give dig et smukt og naturligt smil

Din helt egen plan

Ingen tandsæt er ens. Derfor er og vil vores behandlinger heller aldrig være det. Sammen tilrettelægger vi en individuel behandlingsplan ud fra vores samtaler om dine ønsker og behov, samt ud fra de faglige undersøgelser, som vi indsamler af dit tandsæt og sammenbid.

Du er en del af behandlingen

Du er den vigtigste person i din behandling; det er dig, der beslutter. Der er god tid til at informere dig om de forskellige behandlingsmuligheder. Du vil altid få et overblik over pris, tid og hvad der skal ske. Vi er din tandlæge i Korsør.

Find os

Det kan du gøre som patient

 • Indtag en sund og velafbalanceret kost og begræns dit daglige indtag af syreskadelige føde- og drikkevarer -også drikkevarer med mærkaten ”light” eller ”diet”
 • Indtag så vidt muligt sure fødevarer i forbindelse med hovedmåltiderne fremfor mellemmåltiderne.
 • Vælg alternativer til syreholdige produkter. Drik vand eller mælk og vælg primært produkter med et højt indhold af calcium.
 • Skyl ikke syreholdige drikkevarer rundt i din mund.
 • Undgå at indtage sure føde og drikkevarer i mange små bidder eller slurke over en længere periode.
 • Skyl munden med vand, efter du har indtaget en syreholdig drik.
 • Spørg din tandlæge til råds, hvis du lider af mundtørhed, da du har et øget risiko for syreskader.
 • Brug altid tandpasta med fluorid og gerne tin(tinfluorid).
 • Gå regelmæssigt til tandlæge, så din tandlæge kan holde øje med sundhedstilstanden i din mund.
Online booking

Ring til os