Tandlæge ved tandlægestol

Behandling for parodontose i Korsør

Vi undersøger altid vores patienter for parodontose i Korsør Tandlægeklinik og forsøger at forebygge udviklingen af denne sygdom. Hvis du er en af de uheldige, som har fået parodontose, behandler vi tandkødslommerne for at bremse udviklingen. Kom ind i en rolig og behagelig klinik, som har dig i centrum under behandlingens forløb.

Hvad er parodontose?

Parodontose er en folkesygdom, som giver løse tænder, så tænderne til sidst falder ud. De fleste mennesker får sygdommen på et eller andet tidspunkt i livet.

Parodontose starter med en betændelse i tandkødet, der ikke behandles. Betændelsen skyldes som oftest utilstrækkelig mundhygiejne. Tandkødsbetændelse er meget almindeligt og giver kun få til ingen symptomer i den tidlige fase. Derfor er det vigtigt, at du går til tandlæge regelmæssigt for at få tjekket dine tænder og dit tandkød.

Hvis tandkødsbetændelse går ubehandlet hen, kan det udvikle sig til parodontose. Ved denne sygdom vil vævet omkring tanden nedbrydes og herefter sker der en nedbrydning af knoglevævet. Tanden vil løsne sig og til sidst falde ud.

Hvordan undgår man parodontose?

Al forebyggelse af parodontose starter med daglig mundhygiejne i hjemmet. Det er vigtigt at fjerne bakteriebelægningen på tænderne, så bakterierne ikke sætter sig fast i tandkødet og breder sig herfra. Det gør du bedst ved brug af tandtråd samt rensning af tandkødet og tænderne med tandstikker og tandbørstning på daglig basis både morgen og aften. Dertil er kostvaner og livsstilssygdomme også en faktor.

Rygning får de små blodkar til at trække sig sammen, så symptomerne sløres, samtidig med at parodontosen forværres op til 6-7 gange. Stort indtag af sukkerholdig spise og sodavand kan også øge risikoen for at udvikle sygdommen. Diabetes, mundtørhed, knogleskørhed og et nedsat immunforsvar kan ligeledes øge sandsynligheden for, at man får parodontose.

Få undersøgt om du har parodontose i Korsør Tandlægeklinik. Vores rare personale tilbyder undersøgelse og behandling af sygdommen – og hjælper dig med forebyggelse.

Hvordan behandles parodontose?

Det er vigtigt, at du selv forsøger at vedligeholde en god mundhygiejne derhjemme. Det kan forebygge og bremse udviklingen af sygdommen.

Ubehandlet parodontose vil forårsage tabet af flere og flere tænder. Samtidig oplever ikke alle mennesker smertelige symptomer, før betændelsen er meget fremskreden. Det er derfor vigtigt at få undersøgt og renset sine tænder regelmæssigt ved et årligt eftersyn hos sin tandlægen. Tandplejeren eller tandlægen kan instruere i den enkeltes behov samt foretage professionel udrensning i tandkødslommerne, så sygdomsudviklingen bremses.

Nogle mennesker undgår tandlægebesøg fordi de lider af tandlægeskræk. Det kan forværre tilstande, som ellers kunne være bremset tidligere. Vi er specialiseret i at behandle patienter med tandlægeskræk. Vi viser særlig omsorg og tager altid udgangspunkt i patientens egne behov.

Kontakt os og få vejledning i, hvordan vi kan forebygge og behandle parodontose som din personlige tandlæge.

Find os
Online booking

Ring til os